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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  20/09/2007
Data da última atualização:  02/08/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANTONIO, G. C.; ALVES, D. G.; AZOUBEL, P. M.; MURR, F. E. X.; PARK, K. J.
Afiliação:  Graziella Colato Antonio, Unicamp; Denise Gomes Alves, UFT; Patrícia Moreira Azoubel, CPATSA; Fernanda Elizabeth Xidieh Murr, Unicamp; Kil Jin Park, Unicamp.
Título:  Influence of osmotic dehydration and high temperature short time processes on dried sweet potato (Ipomoea batatas Lam.).
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Engineering, v. 84, n. 3, p. 375-382, 2008.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The puffing operation is carried out at as intermediate stage in the drying process. When reconstituted, the dehydrated puffed productpresents a more pleasing appearance than the material that has not been puffed. The high temperature and short time process (HTST) was employed to obtain puffed sweet potato slices from both in natura and osmotically pretreated with sucrose and salt solutions samples. Processing time was the most significant variable affecting moisture content, water activity and rehydration. All the empirical models obtained using response surface methodology were considered predictive. The best conditions for the HTST sweet potato slices were obtained using a temperature of 160 C and time of 22 min for samples with no osmotic treatment and a temperature of 150 C and time of 10 min for samples submitted to the osmotic treatment. Scanning electronic microscopy confirmed the formation of pores within the tissue, and surface sealing during the HTST process as the samples puffed up (volume increase). The shortest convective drying time corresponded to the sample treated only by the HTST process. 2007 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Palavras-Chave:  Ipomoea batatas Lam.
Thesagro:  Batata Doce; Desidratação Osmótica; Secagem.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/36234/1/OPB1398.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA36234 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoNAKASU, E. T.; CIAMPI, A. Y.; SALOMÃO, A. N.; SEVILHA, A. C.; VIEIRA, D.; SCARIOT, A. Aplicação de marcadores microssatélites em Amburana cearensis e Cedrella fissilis na definição de estratégias de conservação. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 10., 2005, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2005. p. 177.
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCIAMPI, A. Y.; VIEIRA, D. L. M.; NAKASU, E. T.; MACHADO, F. R. B.; SALOMÃO, A. N.; SEVILHA, A. C.; SCARIOT, A. Conservation strategies of endangered tree species in Central Brazil. In: ANNUAL MEETING OF THE SOCIETY FOR CONSERVATION BIOLOGY, 19., 2005, Brasília, DF. Book of abstracts. Brasília: Universidade de Brasília; Arlington: Society for Conservation Biology, 2005. p. 42.
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